ΣΚΑΕΙ ΤΩΡΑ :

Σας προτεινουμε

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Δέκα ανεξήγητα φαινόμενα

«Μυστήρια» που ακόμα ψάχνουν για κάποια εμπεριστατωμένη εξήγηση και ανάλυση απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα και αμφιβολίες, που αφορούν από φυσικά φαινόμενα μέχρι και τη λειτουργία του ανθρώπινου νου. Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα υπάρχουν δέκα άλυτα «μυστήρια», τα οποία ακόμα ψάχνουν για κάποια εμπεριστατωμένη εξήγηση και ανάλυση.
Ας τα δούμε…


1. Ο βόμβος του Τάος 
Η μικρή πόλη του Τάος, στο Νέο Μεξικό, δεν είναι και τόσο ήσυχη όσο φαντάζεστε. Και αυτό, γιατί κάποιοι από τους κατοίκους (σ.σ: ένα ποσοστό 2% σύμφωνα με εκτιμήσεις) και τους επισκέπτες της έχουν δηλώσει, εδώ και αρκετά χρόνια, ότι ακούνε έναν περίεργο και ιδιαίτερα ενοχλητικό βόμβο, πολύ χαμηλής συχνότητας. Όποια και αν είναι τα αίτια που το προκαλούν (ψυχολογικά, φυσικά ή και υπερφυσικά), συγκεκριμένη εξήγηση για την πηγή του βόμβου δεν έχει δοθεί ακόμα.


2. Ο «Μπίγκφουτ»
 
Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορα για το γιγαντιαίο μαλλιαρό πλάσμα, που (υποτίθεται ότι) κυκλοφορεί κάπου στην Βόρεια Αμερική. Πάντως, κανείς δεν το έχει δει δια ζώσης, ούτε υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη του, εκτός από το παραλήρημα ορισμένων ευφάνταστων και κάποιες ψεύτικές φωτογραφίες. Άλλος ένας μύθος, σαν το τέρας του Λοχ Νες; Μάλλον…


3. Η διαίσθηση
 
Την ονομάζουν «έκτη αίσθηση» και κατά καιρούς όλοι έχουμε αισθανθεί ότι όντως υπάρχει. Οι ψυχολόγοι σημειώνουν ότι οι άνθρωποι υποσυνείδητα συλλέγουν πληροφορίες από το περιβάλλον τους, που τους οδηγούν στο να νομίζουν ότι διαισθάνονται ή ξέρουν κάτι, χωρίς να ξέρουν ακριβώς το «πώς» και το «γιατί». Πάντως, τέτοιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να αποδειχθούν ή να μελετηθούν και η ψυχολογία ίσως να είναι απλά ένα μικρό μέρος της απάντησης.


4. Μυστηριώδεις εξαφανίσεις
 
Ατομικές ή ομαδικές, είναι κάποιες εξαφανίσεις που καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου. Από την πιλότο, Αμέλια Έρχαρτ μέχρι το πλήρωμα του «Μαρί Σελέστ», ο κατάλογος είναι τόσο μακρύς, που θα έκανε ακόμα και την Αγγελική Νικολούλη να… «βαράει» υπερωρίες. Αλήθεια, που χάθηκαν αυτοί οι άνθρωποι;


5. Φαντάσματα
 
Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης καθημερινότητας εδώ και πολλούς αιώνες, αφού παντού και πάντα υπάρχουν αναφορές για τέτοιες απόκοσμες συναντήσεις. Το ζήτημα των φαντασμάτων ήταν, είναι και θα είναι πάντα επίκαιρο. Μολονότι το τοπίο για το εάν υπάρχουν ή όχι παραμένει ομιχλώδες, όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο ελπίζουν να βρουν κάποτε τις αποδείξεις ότι όντως… ζουν ανάμεσά μας.


6. Déjà vu
 
Με την γαλλική αυτή ορολογία αναφερόμαστε σε κάτι (μια κατάσταση, ένα στιγμιότυπο), που νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναβιώσει στο παρελθόν. Ορισμένοι ερευνητές το αποδίδουν σε ψυχοσωματικές εμπειρίες ή αναλαμπές από προηγούμενες ζωές (!). Όπως και στην περίπτωση της διαίσθησης, η αιτία και η φύση του φαινομένου παραμένουν άγνωστες.


7. ΑΤΙΑ
 
Ότι τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα υπάρχουν είναι γεγονός. Πολλοί άνθρωποι έχουν δει και έχουν καταγράψει κατά καιρούς διάφορα ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία δεν μπορούν να προσδιορίσουν. Αν και η επιστήμη θεωρεί ότι ένα διαγαλαξιακό ταξίδι ακατόρθωτο, κάποιες από αυτές τις… συναντήσεις τρίτου τύπου δεν δύνανται να εξηγηθούν.


8. Απόκοσμες εμπειρίες
 
Άνθρωποι που έχουν φτάσει κοντά στον θάνατο, αναφέρουν ότι κατά καιρούς έχουν διάφορες εμπειρίες, που μαρτυρούν ότι πιθανότατα υπάρχει ζωή και μετά τον θάνατο. Πάντως, αν και οι εμπειρίες αυτές είναι ιδιαίτερα έντονες, κανείς δεν έχει φέρει κάποια απόδειξη αυτών. Αν και οι ειδικοί θεωρούν ότι πιθανότατα αυτές είναι αποτέλεσμα αναλαμπών τραυματισμένου εγκεφάλου, δεν έχει δοθεί ακριβής εξήγηση.


9. Ψυχοκινητικές δυνάμεις
 
Οι ψυχοκινητικές δυνάμεις, αλλά και η έντονη αντίληψη κάποιων ανθρώπων βρίσκονται στη λίστα αυτή κυρίως γιατί η πίστη σε αυτές είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι και η διαίσθηση, που είδαμε παραπάνω, είναι μια μορφή ψυχοκινητικής δύναμης, ένας τρόπος για να έχουμε γνώση για το μέλλον. Πάντως, τα αποτελέσματα των ερευνών, που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν τέτοιες δυνάμεις είναι είτε αρνητικά είτε διφορούμενα. Αποδείξεις, προς το παρόν, δεν υπάρχουν.


10. Η σύνδεση νου και σώματος
 
Η ιατρική επιστήμη βρίσκεται ακόμα στην αρχή του να κατανοήσει τους τρόπους με τους οποίους ο νους επηρεάζει το σώμα. Για παράδειγμα, το φαινόμενο του «ψευδοφάρμακου» (ευρύτερα γνωστό και ως placebo) δείχνει ότι ο ίδιος ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να παρουσιάσει δείγματα αυτοΐασης, είτε αληθινή είτε όχι. Χρησιμοποιώντας μεθόδους και τρόπους ελάχιστα γνωστούς και κατανοητούς, το ανθρώπινο σώμα έχει την εκπληκτική ικανότητα να αυτοθεραπεύεται, κάτι που ξεπερνά κάθε επίτευγμα της σύγχρονης ιατρικής.


http://egine.gr/deka-anexigita-fenomena/

Το Μυστήριο Των 13 Πύργων Του Περού !

Δίπλα σε μια όαση σε μια παράκτια έρημο στο Τσανκίλο του Περού βρίσκεται ένα από τα πιο παράξενα κτίρια στην Αμερική - κάτι σαν ένα φρούριο, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου. Το "φρούριο" αποτελείται από μια γραμμή δεκατριών πύργων οι οποίοι φαίνεται να προστατεύουν από το Νότο... Οι ενισχύσεις από στρατιωτικής άποψης δεν φαίνονται και πολύ καλές, δεδομένου ότι έχουν πάρα πολλές εισόδους και δεν υπάρχει καμία πηγή νερού στο εσωτερικό. Εκτός αυτού οι πύργοι βρίσκονται χτισμένοι μερικές εκατοντάδες μέτρα από την κορυφή του λόφου σχεδόν σε ευθεία γραμμή.

Ως εκ τούτου,οι αρχαιολόγοι πρότειναν μια νέα ερμηνεία. Ίσως ήταν ένας τόπος λατρείας και ένα είδος ηλιακού παρατηρητηρίου, όπως το Στόουνχεντζ. Η κύρια απόδειξη είναι ότι οι πύργοι ευθυγραμμίζονται σύμφωνα με το σημείο της ανατολής του ήλιου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το χειμερινό ηλιοστάσιο, τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ζωή πολλών αρχαίων λαών. 

Επιστήμονες του Πολυτεχνείου του Τορίνο (Politecnico di Torino) της Ιταλίας κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να υπολογίζει τη θέση του ήλιου στον ουρανό και την ποσότητα του ηλιακού φωτός που πέφτει πάνω σε φωτοβολταϊκά πάνελ.

Πράγματι, η θέση του πρώτου πύργου αντιστοιχεί στην ανατολή στις 21 Ιουνίου και του τελευταίου στις 21 Δεκεμβρίου

Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι σκιές των πύργων δεν πέφτουν πάντα στην ίδια κατεύθυνση,επειδή οι πύργοι βρίσκονται στον τροπικό και το πρώτο εξάμηνο του έτους δείχνουν προς τα Βορά ενώ το άλλο προς το Νότο. Όταν ο ήλιος βρίσκεται στο ζενίθ του,οι σκιές εξαφανίζονται. 

Ίσως, συνεπώς, οι αρχαίοι αγρότες που ζούσαν εκεί να λάμβαναν σημαντικές πληροφορίες ,κατά τη φύτευση πολυετών καλλιεργειών. Αλλά γιατί οι πύργοι ήταν δεκατρεις παραμένει μυστήριο.http://logioshermes.blogspot.com


astrikiprovoli.blogspot.gr

Κυνηγοί Φαντασμάτων Ψάχνουν Το Τζίνι Του Ριγιάντι Ίρκα !

Εκατοντάδες ερασιτέχνες κυνηγοί φαντασμάτων έχουν περάσει τις πύλες του εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου Ριγιάντι Ίρκα στη Σαουδική Αραβία, αναζητώντας σημάδια του μοχθηρού τζίνι που στοιχειώνει το μέρος.


Οι φήμες για το εν λόγω νοσοκομείο και τα απόκοσμα φαινόμενα που συμβαίνουν στους διαδρόμους και τις σκοτεινές πτέρυγες ξεκίνησαν μετά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, το 1991. Εκεί νοσηλεύονταν τραυματισμένοι στρατιώτες
.
Η φημολογία πήρε τεράστιες διαστάσεις μεταξύ κυρίως νέων, σε σημείο που οργάνωναννυχτερινές εισβολές στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, έσπαζαν παράθυρα και άναβαν φωτιές.

«Νεαροί έστελναν μηνύματα στα κινητά, καλώντας σε μια επιχείρηση κατά ενός κακού τζίνι, που ζούσε στο νοσοκομείο», έγραψε η εφημερίδα «Okaz».

Βίντεο από τις νυχτερινές επιχειρήσεις των νεαρών ανέβηκαν στο διαδίκτυο, δείχνοντας φλόγες να καίνε τους φοίνικες στην αυλή του νοσοκομείου.

Τα τζίνι σύμφωνα με το Κοράνι και την αραβική μυθολογία είναι μοχθηρά πνεύματα, που ζουν σε παράλληλο κόσμο με αυτόν των ανθρώπων.

a-pistefto.blogspot.gr

astrikiprovoli.blogspot.gr

Έρευνα: Οι δυαδικοί αστέρες "δείχνουν" εξωγήινη ζωή

Αστρονόμοι για πρώτη φορά τουλάχιστον δύο πλανήτες σε τροχιά γύρω από έναν δυαδικό αστέρα, μια ανακάλυψη που αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει εξωγήινη ζωή

Αστρονόμοι στο Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια) ανακοίνωσαν τη Τρίτη ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά τουλάχιστον δύο πλανήτες σε τροχιά γύρω από έναν δυαδικό αστέρα --δύο άστρα σε αμοιβαία τροχιά--, μια ανακάλυψη που αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει εξωγήινη ζωή.
Οι επιστήμονες δεν ήταν ως τώρα σίγουροι πως σ' αυτή την περίπτωση, όταν δύο αστέρες περιστρέφονται μαζί γύρω από ένα κέντρο βαρύτητας, μπορεί να περιστρέφονται ταυτόχρονα γύρω τους πολλοί πλανήτες.
Οι διατάξεις, οι αλληλεπιδράσεις τους και οι διαφορές στις τροχιές ανάλογα με τη θέση των πλανητών και των αστέρων τους καθιστούν πράγματι λιγότερο πιθανό να υπάρχουν πλανήτες σ' αυτό τον τύπο συστήματος.
Όμως οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο κατάφεραν να παρατηρήσουν πλανήτες --δύο, ίσως μάλιστα και τρεις-- γύρω από το Κέπλερ-47, ένα άστρο με μέγεθος ίσο με αυτό του Ηλίου, το οποίο συνδέεται με ένα άλλο άστρο τρεις φορές μικρότερο. Αυτοί οι δύο νέοι πλανήτες έχουν το μέγεθος του Ποσειδώνα και αποτελούνται από αέρια.
Εκτός από την ανακάλυψη αυτή, οι καλιφορνέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν πως ο πιο απομακρυσμένος από τους δύο πλανήτες βρίσκεται μέσα στην "κατοικήσιμη ζώνη" αυτού του πλανητικού συστήματος: ούτε υπερβολικά κοντά ούτε υπερβολικά μακριά από τους αστέρες, σε μια περιοχή όπου η ζωή θα μπορούσε να υπάρξει.
"Τα μισά από τα άστρα που βλέπετε τη νύκτα στον ουρανό είναι δυαδικοί αστέρες", δήλωσε ο Ζερόμ Ορόζ, αστρονόμος στο Σαν Ντιέγκο. Συνεπώς "το γεγονός ότι μπορούμε να βρούμε πλανήτες στις κατοικήσιμες ζώνες τους σημαίνει πως υπάρχουν πολλά περισσότερα μέρη" που μπορεί εν δυνάμει να υπάρχει εξωγήινη ζωή.


Νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη


Νέες κρυστάλλινες φωτογραφίες οι οποίες αποκαλύπτουν τη γεωλογική ταυτότητα του έντονα διαβρωμένου Όρους Σαρπ, έστειλε το Curiosity.
Σύμφωνα με τη NASA, η υψηλή ανάλυση των λήψεων επιτρέπει την ξεκάθαρη μελέτη των διαστρωματώσεων των πετρωμάτων του κοκκινωπού βουνού και του εδάφους. Οι νέες φωτογραφίες ελήφθησαν στις 23 Αυγούστου, με τη βοήθεια της δεξιάς κάμερας Mast (Mastcam) με φακό 100 χιλιοστών.
«Οι διαστρωματώσεις του βουνού αποτελούν τον βασικό μας στόχο» εξηγεί ο κύριος ερευνητής της Mastcam, Μάικλ Μάλιν.
«Μπροστά από τα σκούρα σημεία μπορούμε να διακρίνουμε κοκκινωπή άμμο, διαφορετικής σύνθεσης όπως προδίδει το διαφορετικό της χρώμα. Τα πετρώματα στη βάση παρουσιάζουν ποικιλία ως προς τα χαρακτηριστικά τους – κάποια είναι στρογγυλεμένα και κάποια άλλα όχι, γεγονός που αποδεικνύει ένα διαφορετικό γεωλογικό ιστορικό. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πλούσια γεωλογικά περιοχή την οποία θα πρέπει να διασχίσουμε και να μελετήσουμε» καταλήγει ο ειδικός.


ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ» ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ


Πηγή Αθέατη γνώση: Τα περιστέρια δρομείς φαίνεται να εξαφανίζονται χωρίς αιτία κατά τη διάρκεια πτήσεων ρουτίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια περιοχή που ονομάστηκε πλέον το Τρίγωνο των Βερμούδων.
Από τα 232 πτηνά που αφέθηκαν ελεύθερα,μόνο τα 18 κατάφεραν να γυρίσουν πίσω στο Thirsk. Οι εκτροφείς περιστεριών χάνουν τόσα πολλά από τα πουλιά τους ώστε μερικοί έχουν δει τα αποθέματα τους να κατρακυλούν σε λιγότερο από δύο Σαββατοκύριακα. 
Ενας Σκωτσέζος με περιστέρια δρομείς είπε: "Όταν πετάξουν στην περιοχή του Thirsk, Γουέδερμπι Consett, την αποκαλούμε το Τρίγωνο των Βερμούδων, γιατί κάτι φαίνεται ότι πάντα θα συμβεί.
"Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί περιστατικό σε αυτόν τον τομέα.
"Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ήταν μια χαρά. Είχαμε προβλήματα και παλαιότερα με τα πουλιά που έφευγαν, αλλά αυτό είναι μακράν ότι χειρότερο έχω συναντήσει." 

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΣΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ

Πηγή Αθέατη γνώση: Οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει μια άγνωστη αινιγματική εκπομπή ραδιοκυμάτων από τον Δία.
Οι εντυπωσιακές αλλαγές στην ένταση του σήματος είναι εκπληκτικές και απροσδόκητες.
Η εκπομπή θα πρέπει τώρα να εξεταστεί περαιτέρω από τους επιστήμονες.

Η ίδια η Γη είναι ένα μαγνητικό πεδίο που επηρεάζει φορτισμένα σωματίδια (ηλεκτρόνια, πρωτόνια και ιόντα) με έναν τρόπο που προκαλεί εκπομπές ραδιοφώνου.
Πράγματι, σε άλλους πλανήτες, όπως ο Δίας ο Κρόνος μπορεί να προκαλέσουν αυτές τις εκπομπές. Η μέτρηση τους μας επιτρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τα πλανητικά μαγνητικά πεδία.

Η ανακάλυψη μιας νέας εκπομπής ραδιοφώνου από τον Δία ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός τριετούς έργου αυστριακής επιστήμης.Στο έργο αυτό διερευνώνται οι πλανητικές ραδιοσυχνότητες εκπομπών της Γης και του Κρόνου, και ακόμα μια παράξενη εκπομπή ραδιοκυμάτων από τον πλανήτη Δία ανακαλύφθηκε.
Όταν ο καθηγητής Helmut O. Rucker, Αναπληρωτής Διευθυντής και Διευθυντής Έρευνας στο IWF και οι διεθνείς συνεργάτες του θέλησαν να αναλύσουν ειδικές εκπομπές ραδιοφώνου της Γης και του Κρόνου, ανακάλυψαν ξαφνικά μια άγνωστη ραδιοεκπομπή που προέρχεται από τον Δία.Το εντυπωσιακό πράγμα για την εκπομπή στην περιοχή δεκάμετρο (μήκη κύματος από περίπου 10 μέτρα) ήταν ιδιαίτερο στην περιοδικότητα του, δηλαδή, η αλλαγή στην ένταση του. Μέχρι σήμερα, υπήρξαν δύο γνωστοί περιόδοι για την εκπομπή του Δία δεκάμετρο: μία που προέκυψαν από την περιστροφή του Δία που τρέχει σε 9 ώρες, 55 λεπτά, 29,7 δευτερόλεπτα (System III), καθώς και κατά μια επιπλέον που μπορούν να αναχθούν στην επιρροή του το φεγγάρι του Δία Ιώ στο μαγνητικό πεδίο (42,46 ώρες).
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το φεγγάρι Ιώ είναι κάπως υπεύθυνο για την μπλεγμένη εκπομπή ραδιοφώνου.

"Περαιτέρω αναλύσεις μας δείχνουν ότι η πηγή αυτού του νέου στοιχείου ραδιοσυχνοτήτων συν-περιστρέφεται με τον Δία. Υποψιαζόμαστε ότι η πηγή της εκπομπής βρίσκεται στην περιοχή του δακτυλίου πλάσματος που τροφοδοτείται από το φεγγάρι του Δία Ιώ."
Πρόκειται για μια περιοχή σχήματος ντόνατς γύρω από τον Δία, που βρίσκεται στο ύψος του τροχιακού επιπέδου της Ιούς και έχει διαμορφωθεί από ηφαιστειακό υλικό από αυτό το φεγγάρι και αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο του Δία.
Αυτή η υπόθεση σχετικά με την πηγή και τα ερωτήματα σχετικά με το πώς δημιουργούνται οι παλμοί ραδιοφώνου θα πρέπει να διευκρινιστούν σε μελλοντικά έργα.
atheatignosi.blogspot.gr

Ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα>Το "χαμένο" video-o Neil Armstrong στην Σελήνη

Βίντεο ντοκουμέντο, από την στιγμή που ο Νηλ Αρμστρονγκ πατάει  στην επιφάνεια της Σελήνης,  είχε στην κατοχή του ο Αυστραλός αστρονόμος και ιστορικός της αστρονομίας Τζον Σαρκίσιαν!

  Οι ιστορικές μπομπίνες ήταν χαμένες εδώ και χρόνια και σύμφωνα με τον αστρονόμο, πριν από λίγους μήνες τις εντόπισε σε μία αποθήκηστο Σίδνεϋ, τις αποκατέστησε και τις προέβαλλε για πρώτη φορά δημόσια στο τηλεοπτικό κοινό της Αυστραλίας και από εκεί σε όλον τον κόσμο!
  Ο Νηλ Άρμστρονγκ, με την ιστορική φράση "Ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα", ήταν ο πρώτος που πάτησε το έδαφος της Σελήνης πριν από σαράντα ένα χρόνια, συνοδευόμενος
από τον Μπαζ Όλντριν.
  Όπως εξήγησε Τζον Σαρκίσιαν στο AFP, όταν στις 20 Ιουλίου 1969 η αποστολή Apollo 11 έφτανε στο  αποκορύφωμα της, τα ραδιοτηλεσκόπια της Αυστραλίας είχαν οπτική επαφή με τη Σελήνη αλλά κυρίως είχαν την δυαντότητα για καλύτερη λήψη τηλεοπτικού σήματος από ό,τι οι   ΗΠΑ.
   "Είναι πια γνωστό ότι η H NASA χρησιμοποιούσε το σήμα του σταθμού Γκόλντστοουν που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, ο οποίος είχε λανθασμένες ρυθμίσεις. Αντιθέτως το σήμα που λάμβαναν οι αυστραλιανοί σταθμοί κατάφερε να καταγράψει πολύ καθαρά το "μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα" του Άρμστρονγκ", υποστήριξε.
  Είδαμε για πρώτη φορά ξεκάθαρα τον Αρμστρονγκ να κατεβαίνει τη σκάλα της σεληνάκατου και να πατάει το πόδι του στην επιφάνεια της Σελήνης!
Τα  ιστορικά ασπρόμαυρων στιγμιότυπα, έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί και θα παρουσιαστούν την επόμενη Τετάρτη κατά την απονομή των βραβείων του περιοδικού Australian Geographic. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Μπαζ Ολντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη μετά τον Νιλ Αρμστρονγκ.
   Για δεκαετίες, αμφισβητήθηκε έντονα αν πράγματι κατάφερε η αποστολή Apollo 11 να πατήσει στη Σελήνη ή όλα όσα είδαμε τότε, ήταν προϊόν μοντάζ!

                          
kourdistoportocali

Οραματίζεται γεγονότα που ανήκουν σε άλλη εποχή και τα οποία δεν έχει ζήσει ποτέ

Ίσως κάποιοι από εμάς έχουμε μνήμες από προηγούμενες ζωές μέσα από τα όνειρά μας...
ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε.

Όπως ο εξάχρονος Κάμερον Μακόλεϊ από την Σκωτία που το 2003 και ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει.Ο μικρός θυμόταν και περιέγραφε μία άλλη μητέρα με μακριά και καστανά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, έναν σκύλο με βούλες κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.
 

Η 42χρονη κοκκινομάλα μητέρα του Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Λέει ότι ο καιρός περνούσε και ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης 

Χαρακτηριστικά λέει: "άρχισε να παραπονιέται πως εμείς έχουμε ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι είχε τρία" . Ο μικρός της έλεγε συνέχεια πως "δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και πριν, Κάμερον με έλεγαν"!
 

Η επιμονή και το κλάμα του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να βρει και να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στιςμετενσαρκώσεις να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα.
 

Πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει στο άσπρο σπίτι πριν πολλά χρόνια.
 

Ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας και αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο και αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες.


Η μητέρα του είπε πως "ο Κάμερον έλαμπε από χαρά" και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος".
 


to-kounavi.gr 

katohika.gr

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;


Υπάρχει μεταθανάτια ζωή; Η μετάβαση σε αυτή γίνεται μέσα από το λευκό τούνελ που βλέπουν όλοι όσοι ισχυρίζονται πως έζησαν την επιθανάτια εμπειρία;

Όντως το σώμα μας κατά την μετάβαση αιωρείται; Πρόκειται για ανεξήγητο φαινόμενο ή όλα είναι παιχνίδια του μυαλού;
Καθημερινά βομβαρδίζεσαι από τηλεοπτικές σειρές, προγράμματα με μεταφυσικά φαινόμενα και συζητήσεις περί επιθανάτιων εμπειριών ενώ πιθανότατα κι εσύ η ίδια να είχες κάποια στιγμή στη ζωή σου περάσει μέσα από το φωτεινό λευκό τούνελ. Υπάρχει λογική εξήγηση;
Πως είναι μια επιθανάτια εμπειρία;
Η πλειονότητα των περιγραφών των ατόμων που έζησαν μια επιθανάτια εμπειρία έχουν κοινά στοιχεία.
* Οι περισσότεροι αναφέρουν πως είδαν ένα τούνελ μέσα από το οποίο έβγαινε μια λάμψη που συνεχώς τους προσέγγιζε.
* Κανένας ωστόσο, δεν ένιωσε φόβο ή διστακτικότητα.
* Στο ταξίδι τους αυτό ορισμένοι συναντήθηκαν με αγαπημένα πρόσωπα που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
* Αλλοι άκουσαν μια φωνή γλυκιά και ήρεμη να τους καλεί να πλησιάσουν προς την φωτεινή πύλη.
* Αρκετοί επίσης ένιωσαν να αιωροούνται πάνω από το σώμα τους βλέποντας τις προσπάθειες διάσωσής τους. Με λεπτομέρειες διηγούνται τις συζητήσεις των διασωστών σε τόπους τροχαίων ατυχημάτων ή τις υπερπροσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών πάνω από το χειρουργικό κρεβάτι για να τους επαναφέρουν στη ζωή.
* Κι όμως στην πλειονότητα τους θεωρούν πως η αυτή η μικρή γεύση της μετάβασης από τη ζωή στο θάνατο υπήρξε η πιο όμορφη εμπειρία που έχουν ζήσει και η οποία άλλαξε εκ βάθρων τον τρόπο σκέψης τους.
Υπάρχει λογική εξήγηση;
Ο Κέβιν Νέλσον, Καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι μελέτησε τις επιθανάτιες εμπειρίες για περισσότερα από 30 χρόνια καταλήγοντας σε επιστημονικές ερμηνείες του φαινόμενου. Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι ο ύπνος και η κατάσταση ΡΕΜ στην οποία βρίσκεται κάποιος την ώρα που κοιμάται ή βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης.
Σύμφωνα με τον καθηγητή κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο δεκτικοί σε επιθανάτιες εμπειρίες απ' ότι άλλοι δεδομένου ότι πέφτουν πιο εύκολα σε υπνοπαράλυση, μια κατάσταση ΡΕΜ που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος και γρήγορη κίνηση του ματιού. Κατά την περίοδο REM, η δραστηριότητα των νευρώνων του εγκεφάλου είναι παρόμοια με εκείνη που υπάρχει τις ώρες που είμαστε ξύπνιοι και γι΄αυτό οι άνθρωποι που ξυπνούν από ύπνο REM μπορούν να θυμηθούν τα όνειρά τους.
Η επιστημονική εξήγηση για το φως στο τούνελ και τις συναντήσεις με νεκρούς
Στη μελέτη του, ο καθηγητής Nelson διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι βίωσαν τις επιθανάτιες εμπειρίες μετά από λιποθυμία ή καρδιακό επεισόδιο. Το κοινό στοιχείο που συνδέει τις δύο περιπτώσεις είναι η προσωρινή διακοπή της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο κάτι που μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσής του.
Το φως στην άκρη του τούνελ θα μπορούσε να προέλθει από δύο διαφορετικές πηγές. Είτε το φως του χειρουργικού κρεβατιού ή λόγω της μηχανιστικής αντίδρασης του αμφιβληστροειδούς, του οποίου οι νευρώνες λόγω έλλειψης οξυγόνου σταματούν τη λειτουργία τους σχηματίζοντας έτσι την εικόνα-εντύπωση ενός σκοτεινού τούνελ που στην άκρη του υπάρχει φως.
Tην κίνηση και την έλξη στην πύλη του «Παραδείσου»
Αλλά αρκετοί από όσους έχουν βιώσει μεταθανάτιες εμπειρίες ισχυρίζονται ότι όχι μόνο έβλεπαν το τούνελ αλλά περπατούσαν μέσα σε αυτό. Πως γίνεται αυτό;
Η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τις εξωσωματικές εμπειρίες βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην περιοχή που είναι υπεύθυνη για την αίσθηση της κίνησης. Κανονικά, η περιοχή αυτή απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατό κατά τη διάρκεια της μετάβασης σε κατάσταση ύπνου REM ο εγκέφαλος να λειτουργήσει κατά τρόπο ώστε ο άνθρωπος να βιώσει την αίσθηση της κίνησης.
Aίσθημα της αιώρησης και αποκοπής ψυχής – σώματος
Τα παραπάνω εξηγούν τα «οράματα» του λευκού φωτός και του τούνελ. Τι γίνεται όμως με τις εμπειρίες της αιώρησης η της αίσθησης απώλειας ζωής;
Η εξήγηση είναι απλή. Σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου ΡΕΜ παρουσιάζεται υπνοπαράλυση. Οταν κάποιος βιώνει παράλυση ύπνου έχει την εντύπωση ότι βλέπει όραμα ή όνειρο. Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί ενώ η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.
Το αίσθημα της αιώρησης μπορεί επίσης να οφείλεται σε ανοξία στη δυσλειτουργία της παρεγκεφαλίδας. Η επιστημονική ομάδα ενός άλλου γιατρού του Δρ Blanke ανακάλυψε τυχαία ότιη αίσθηση της αιώρησης σχετίζεται με χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο που δημιουργούν εμπειρία παραισθήσεων που γίνεται αντιληπτή ως αληθινή από τον ασθενή. Κατά τη διάρκεια εξέτασης ασθενούς που υπεβλήθη σε τεχνίτες ηλεκτρικές εκκενώσεις στον εγκέφαλο αυτή ένιωσε να αιωρείται λέγοντας στους γιατρούς πως έβλεπε το σώμα της από ψηλά. Όταν οι ηλεκτρικές εκκενώσεις σταμάτησαν είπε πως επέστρεψε στο σώμα της. Η υπερ-λειτουργία ορισμένων αισθητήρων μέσε στον εγκέφαλο δηλαδή μπορούν να προκαλέσουν τέτοια φαινόμενα.
Tο συναίσθημα της γαλήνης και της ευτυχίας
Τέλος, τα συναισθήματα της ευτυχίας θα μπορούσε να εξηγηθεί από το σύστημα ανταμοιβής και επιβράβευσης του εγκεφάλου.
Κατά τη διάρκεια μεγάλων κρίσεων, το σώμα απελευθερώνει χημικά που δημιουργούν την αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.
Μια αληθινή μαρτυρία
Κατά τη διάρκεια της επιθανάτιας εμπειρίας που είχε μετά από επιπλοκή στη γέννα του πρώτου της παιδιού μια γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία η Τζίλιαν συνάντησε τον νεκρό πατέρα της που είχε πεθάνει προ δύο ετών.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στη Daily Mail, ένιωσε να βγαίνει από το σώμα της και να αιωρείται πάνω από το χειρουεγικό κρεβάτι βλέποντας τις υπερπροσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν.
Στη συνέχεια πέρασε στην αίθουσα αναμονής βλέποντας τον άνδρα της εμφανώς σοκαρισμένο να τηλεφωνεί στη μητέρα της ενώ κατά τη συνάντησή με τον πατέρα της αυτός της είπε ότι θα γεννούσε αγοράκι, κάτι το οποίο ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.
«Είπα στον πατέρα μου ότι έπρεπε να φύγω και να επιστρέψω πίσω να φροντίσω τον άνδρα μου τον Χάμιςκαι το παιδί μου αλλά μου απάντησε ότι έπρεπε να υπάρχει κάποια σοβαρή αιτία για να μου επιτρέψει να γυρίσω πίσω. Δεν φοβόμουν καθόλου. Το μόνο που με ανησυχούσε ήταν το πώς θα καθησύχαζα τον Χάμις ότι όλα θα πήγαιναν καλά και πως θα έβρισκα τον τρόπο να επιστρέψω στο σώμα μου» λέει η Τζίλιαν που τώρα ζει μαζί με την οικογένειά της στο Sussex.
Μετά το επεισόδιο όπως λέει η ίδια επαναθεώρησε όλη τη ζωή της και από αντικοινωνικός κλειστός χαρακτήρας μεταμορφώθηκε σε κοινωνικό άτομο.
«Κάποιος που ψάχνει να βρει λογική εξήγηση απλά χάνει το στόχο. Για όσους έζησαν παρόμοιες εμπειρίες με τη δικιά μου κατανοούν ότι ήταν άκρως αληθινές και είχαν μεγάλη επίδραση στην μετέπειτα ζωή μας. Το να νιώθεις ότι αγγίζεις το θάνατο και επανέρχεσαι στη ζωή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι έζησα μια παραίσθηση αλλά για εμένα είναι πραγματικότητα» τονίζει.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Νέλσον σημειώνει ότι δεν θέλει να ακυρώσει την πίστη των ανθρώπων για το Θεό αλλά προσπαθεί να εξηγήσει επιστημονικά τα βιώματα τους.
Αλλωστε όπως τονίζει: Ποιός μας λέει ότι όλοι αυτοί οι μηχανισμοί δεν έχουν δημιουργηθεί από το Θεό ακριβώς για να μας κάνουν να αισθανθούμε άνετα καθώς πλησιάζουμε στο θάνατο;


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ‏

Είναι γεγονός ότι σε τέσσερις σύγχρονες περιπτώσεις στον πλανήτη, υπήρξαν αναφορές για βρικόλακες. Σε μία μάλιστα από αυτές υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό που δείχνει πραγματικά τι ακριβώς συμβαίνει.
Πολλοί άνθρωποι σήμερα δίνουν αναφορές για περίεργα περιστατικά που έχουν,  ή δείχνουν να έχουν σχέσεις με βρικόλακες.
Γεγονός είναι πως πράγματι κάτι τρομερό κρύβεται πίσω από τον παγκόσμιο αυτό θρύλο αλλά οι έρευνες που έχουν γίνει από ερευνητές μέχρι τώρα, δεν έδωσαν πολλά αποτελέσματα. Μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται να συμφωνούν όλοι. (Κάτι προσπαθούν να συγκαλύψουν κάποιοι, άρα κάτι αληθινό υπάρχει στον θρύλο αυτό).   


Είναι πολλές οι φήμες που βγαίνουν από το Hollywood. Μια από αυτές είναι οι υπερφυσικές δυνάμεις που λέγεται ότι κατέχουν. Όλα ξεκίνησαν από τον Μπραμ Στόκερ και το περίφημο έργο του (βρικόλακες). Δεν έχουν υπερφυσική δύναμη ή ασύλληπτη ταχύτητα. Ωστόσο μπορούν να τρέχουν λίγο πιο γρήγορα απ' τον μέσο άνθρωπο λόγω της αδρεναλίνης που κυκλοφορεί στο αίμα τους σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Αυτά είναι τα λόγια του ερευνητή L.O. ο οποίος πιστεύει ότι πλησίασε αρκετά κοντά στην αλήθεια για τους βρικόλακες.
 
http://www.liako.gr/anexigito/strange-spieces/567-2009-08-25-17-16-09.html
okloios.blogspot.gr

Τεράστια μαύρη τρύπα στην ατμόσφαιρα του Ήλιου

CORONAL ΤΡΥΠΑ: Μια μαύρη τρύπα στην ατμόσφαιρα του Ήλιου - μια "στεφανιαία τρύπα" - που στρέφεται προς τη Γη.Το Solar Dynamics παρατηρητήριο της NASA  συνέλαβε αυτή την εικόνα του αέριου χάσματος,η οποία μετρά πάνω από 200.000 χλμ. από άκρη σε άκρη, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Αυγούστου:
Στεφανιαίες τρύπες είναι σημεία όπου το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου ανοίγει και επιτρέπει τα αέρια του να διαφύγουν στην ατμόσφαιρα. Ένα ρεύμα του Ηλιακού ανέμου που απορρέει από αυτή την στεφανιαία τρύπα θα πρέπει να φθάσει στη Γη 26 με 27 Αυγούστου.

Pravda: Παράλληλος κόσμος κρυμμένος μέσα στη Γη;


Φαίνεται οτι οι επιστήμονες εντοπίζουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία για να αποδείξουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Φυσικοί στο Πανεπιστήμιο του Stanford κατάφεραν να υπολογίσουν τον θεωρητικό αριθμό των... σύμπαντων που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang). Σύμφωνα με τους επιστήμονες η Μεγάλη Έκρηξη δημιούργησε 10 εις την χιλιοστή δεκάτη έκτη (10^1016) σύμπαντα. Είναι όμως αρκετά πιθανό το ένα σύμπαν να υπάρχει μέσα στο άλλο, συμπεριλαμβανομένου και....
του πλανήτη μας. Συνεπώς, ίσως υπάρχει μια άλλη κρυμμένη Γη στο εσωτερικό του πλανήτη μας! Στην Αρχαία Ελλάδα, υπήρχε o μύθος των Ταρτάρων-ο δυσοίωνος υπόγειος κόσμος. Ο φιλόσοφος Αναξαγόρας(5ος αιώνας π.Χ) εφήυρε ένα μοντέλο της Κτίσης αποτελούμενης από την επίπεδη Γή, η οποία περικυκλωνόταν απο την αέρια σφαίρα και το στρώμα του αιθέρα. Έγραψε για την ύπαρξη ενός παράλληλου κόσμου με τους λαούς, τις πολιτείες και τα ουράνια ακόμη σώματά του. Αν ο πλανήτης Γή είναι το κέντρο του Σύμπαντος πού ζούν αυτοί οι άνθρωποι; Ζούν κάτω από το έδαφος; Υποθέσεις σχετικά με την ύπαρξη του Κοίλου χώρου μέσα στον πλανήτη Γη εμφανίζονται και αργότερα. Η θεωρία μεταξύ άλλων προωθήθηκε από τους Γαλιλαίο, Φραγκλίνο και Λίχτενμπεργκ. Το 1818, ο John Cleves Symmes κατέκλυσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ, τα πανεπιστήμια και διακεκριμένους επιστήμονες με μηνύματα, στα οποία προσπαθούσε να αποδείξει ότι η Γη φτιάχτηκε από αρκετές ομόκεντρες σφαίρες με ανοίγματα κοντά στους πόλους. Ο Σοβιετικός ακαδημαϊκός V. Obruchev προέκρινε μια υπόθεση σχετικά με έναν γιγαντιαίο μετεωρίτη ο οποίος έπεσε στη Γη στα πολύ παλιά χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μετεωρίτης μπορεί να είχε σπάσει μέσω της κρούστας του πλανήτη και να δημιούργησε κοιλότητα στο εσωτερικό. Ο αμερικανός ερευνητής Cyrus Teed είπε ότι η επιφάνεια της Γης μπορεί να είναι το εσωτερικό κέλυφος μιας σφαίρας. Η θεωρία έγινε γνωστή ως η υπόθεση της" κούφιας κοίλης Γης". Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, όλοι μας ζούμε στο εσωτερικό κέλυφος της Γης. Ας υποθέσουμε ότι ο υπόγειος κόσμος υπάρχει και ότι κάποιοι ζουν σε αυτόν τον κόσμο. Με τι μπορεί αυτά τα πλάσματα να μοιάζουν; Μπορεί να είναι μυστηριώδη τέρατα, η ύπαρξη ή η μη ύπαρξη των οποίων να έχει περιπλέξει την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες; ΑΛΚΑΤΡΑΖ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΙΩΜΕΝΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ


Αλκατράζ, γιατί η χειρότερη κατάληξη κάποτε για κακοποιούς σήμερα φημολογείται οτι είναι στοιχειωμένηαπό αυτούς που έζησαν εκεί; 

Είναι να απορεί κανείς πώς η θρυλική πλέον φυλακη τουΑλκατράζ φημολογείται ότι είναι στοιχειωμένη από τους άνδρες που βίωσαν με βαναυσο τρόπο εκεί το τέλος τους. Έχει όλα τα συστατικά για να κρατήσει βασανισμένη τη ψυχή ενός ατόμου: δυστυχία, πόνο και φόβο. Είναι ακόμη κατά τους Ιθαγενείς Αμερικανούς μια ενεργειακή πύλη όπου τα κακά πνεύματα επιτρέπεται να έρθουν κατευθείαν στο κόσμο μας. 
Αυτό μπορεί να εξηγήσει το «The Thing», το πλασμα με τα λαμπερά μάτια που έχει παρατηρηθεί από το προσωπικό των φυλακών και των κρατουμένων στο Αλκατράζ. Υπάρχουν αναφορές φάντασμα στοιχεία, κραυγές, χτυπώντας τις πόρτες μεταλλικές, σάπιος μυρωδιές και λυγμός. 
Το δευτερο σπίτι του θανάτου ήταν το Αλκατράζ. Τα πρώτα περιστατικά αναφέρθηκαν το 1857, όπου ο Daniel Jacob Pewter και Unger απεβίωσαν κάτω από μια κατολίσθηση, ενώ γινόταν εκσκαφή μεταξύ της προβλήτας και της φρουράς-σπίτι. Υπήρχαν θανατηφόρες συγκρούσεις στους συγκρατούμενούς του, ξυλοδαρμούς απο τη φρουρά, και απέτυχημένες αποδράσεις από το νησί. ]] 
Για πολλούς, το Αλκατράζ είχε την έννοια ότι μπαινανε στην κόλαση της γης to Hellcatraz. Ως σήμερα , υπάρχει ένα ανεξήγητο γεγονός που συνέβη στο μπλοκ της απομόνωση της φυλακής, που είναι γνωστή ως «The Hole» η τρύπα ή τα «κύτταρα της Γάζας». Αυτό το επίπεδο βρισκόταν στο πάτωμα κάτω από τη φυλακή, σστο επίπεδο D, όπου φυλάσσονται οι τρόφιμοι που έσπασε το πιο σοβαρό από κανόνες στο Αλκατράζ. Θα πρέπε να βγάλουν τα ρούχα τους και να ζήσουν σε ένα κρύο κελί που περιέχει μόνο ένα νιπτήρα, τουαλέτα, και ένα μικρό φως. Τους δόθηκε ένα στρώμα, αλλά μόνο τη νύχτα και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το πρωί για να εξασφαλίσει τη συνεχή δυσφορία και τιμωρία. 
Στη δεκαετία του 1940 αναφέρθηκε από τον φύλακα τουΑλκατράζ ότι ένας αριθμός φαινομενικά από το 1800 είναι στοιχειωμένο το μπλοκ. Η εμφάνιση παρατηρήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις και οι κρατούμενοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν δεχθεί επίθεση από έναν άνδρα με λαμπερά μάτια. Δεδομένου ότι η τρύπα ήταν ένας θάλαμος απομόνωσης, είναι πιθανό ότι οι περισσότεροι πίστευαν ότι το ξύλο απο τους φύλακες σε συνδιασμό με τις κραυγές υποστηρίζοντας πως επίθεση ήταν παραισθήσεις. Σε μια ιδιαίτερη βραδιά, ένας τρόφιμος ούρλιαζε τη νύχτα μέσα από ότι ήταν επίθεση από τον άνθρωπο με λαμπερά μάτια, αλλά αγνοήθηκε από τους φρουρούς που είχαν γίνει ναρκωμένος με τους ισχυρισμούς αυτούς. Μετά από μια νύχτα τελικά σώπασε. Η πόρτα στο κελί του, άνοιξε το πρωί και ο κρατούμενος βρέθηκε νεκρός, με μια φρικτή γκριμάτσα στο πρόσωπό του και δακτυλικα αποτυπώματα ήταν ορατά γύρω από το λαιμό του. Η εξέταση αργότερα διαπίστωσε ότι τα σήμαδια αυτά δεν ήταν αυτοτραυματισμός. Το θύμα, είτε στα χέρια του «φαντασματος με τα λαμπερά ματια» ή από μια προκλητική συπεριφορά της φρουράς, έγινε ένα φάντασμα του Αλκατράζ για τον εαυτό του όπως ο ίδιος είχε αναφερθεί σε ένα line-up με άλλους τροφίμους, αλλά αμέσως εξαφανίστηκε η σωρός προς έκπληξη όλών όσοι δήλωσαν μάρτυρες στο περιστατικό. 
Πολλά μέντιουμ έχουν αναφερθεί σε κρύα σημεία τουΑλκατράζ, δηλαδη μέρη όπου υπάρχει ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας, σκληρές και απότομες συναισθηματικές εκρήξεις, υποστηρίζοντας εμφανίσεις κακοποίησης, δονήσεις και μια μυριάδα άλλων ιχνών που αφήνουν τα φαντάσματα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικά σημεία στη φυλακή, όπου δεν μπορείτε να δείτε ή να αισθανθείτε άλλες κοσμικές ενέργειες όπως το νοσοκομείο, το σπίτι του φύλακα, το μπλοκ C και D, το φάρο, τα δωμάτια θεραπείας και τα λουτρά.

 

ΤΕΡΑΤΑ : ΜΥΘΟΣ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Τέρατα που έχουν στιγματιστεί...
Η ανθρωπότητα πάντα σαγηνευόταν από τα τέρατα. Μυθολογίες απ” όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν ιστορίες για παράξενα και τρομακτικά πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων του μισού ταύρου – μισού ανθρώπου Μινώταυρου των ελληνικών μύθων, του ζωντανού πήλινου Γκόλεμ των εβραϊκών παραδόσεων, των βρετανικών ξωτικών και των κινέζικων δράκων. Μολονότι αυτά τα τέρατα είναι προφανώς φανταστικά, μόλις πριν 1 ή 2 αιώνες η πίστη στα τέρατα ήταν συνηθισμένη.

Τα σύγχρονα τέρατα δεν είναι τόσο φανταστικά και παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν την ύπαρξή τους, μερικοί είναι σίγουροι ότι άγνωστα τέρατα κατοικούν την ανοιχτογάλαζη κουκκίδα μας. Φαίνεται ότι κάθε λίγους μήνες, τέρατα του ενός ή του άλλου είδους γίνονται αντικείμενο ειδήσεων.

Μερικές φορές πρόκειται για ένα νέο θολό ιδιωτικό βίντεο με κάποια μορφή στα νερά του Λοχ Νες, άλλες φορές πρόκειται για την φωτογραφία ενός κυνηγού με την απεικόνιση του Μεγαλοπόδαρου. Είτε υπάρχουν αυτά τα τέρατα είτε όχι, το μυστήριο θα μας συντροφεύει. 

OgopogoΚατά κοινή εκτίμηση ο Καναδάς έχει πιο πολλά λιμναία τέρατα από κάθε άλλη χώρα, κομπάζοντας για όχι λιγότερα από μια δωδεκάδα στα κρύα νερά του. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν που η λίμνη Okanagan, στη Βρετανική Columbia, μπορεί να είναι το σπίτι ενός εκ των δέκα κορυφαίων τεράτων του κόσμου.

Το τέρας της λίμνης, επονομαζόμενο Ogopogo (από ένα παλιό τραγούδι) είναι μοναδικό από την άποψη ότι οι ντόπιοι Ινδιάνοι της περιοχής συνήθιζαν να πραγματοποιούν ζωντανές θυσίες σ” ένα πνεύμα του νερού της λίμνης καθώς περνούσαν με βάρκες κοντά στο φημισμένο σπίτι του Ogopogo, το Νησί του Τέρατος. Παρότι οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ του ινδιάνικου θρύλου και ενός σύγχρονου τέρατος είναι καθαρή εικασία, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες συνεχίζουν να αναφέρουν αλλόκοτα συμβάντα στη λίμνη.

Σύμφωνα με τον John Kirk, ειδικού στο Ogopogo και προέδρου του Επιστημονικού Συλλόγου Κρυπτοζωολογίας της Βρετανικής Columbia, υπάρχουν πολύ καλύτερα στοιχεία για την ύπαρξη ενός μυστηριώδους τέρατος στην λίμνη Okanagan του Καναδά απ” ότι στη λίμνη Loch Ness. Λοιπόν, αν τύχει να κάνετε διακοπές στις ακτές της Okagangan, φέρτε την κάμερά σας. 

ΔράκοιΕίναι ίσως το αρχαιότερο τέρας της λαϊκής παράδοσης. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές δράκων και γιγάντιων ερπετών. Στη Βίβλο, το βιβλίο του Ησαΐα περιγράφει το Λεβιάθαν (Leviathan), ένα τερατώδες θαλάσσιο ερπετό δράκο. Μερικοί από τους πιο αναπτυγμένους δράκους προέρχονται από τους κινέζικους πολιτισμούς. Στην πραγματικότητα οι Κινέζοι χωρικοί ανέσκαπταν για αιώνες οστά δεινοσαύρων (και έφτιαχναν τσάι από αυτά), πιστεύοντας ότι ανήκαν σε δράκους. Ο δυτικός κόσμος επίσης διαθέτει πλούσια λαογραφία με δράκους. Υπάρχουν ιστορίες ενός χριστιανού μάρτυρα με το όνομα Γεώργιος που έσφαξε έναν τρομακτικό δράκο, ο οποίος έγινε αργότερα γνωστός ως Άγιος Γεώργιος ο Σφαγέας Δράκων.

Ενώ οι δράκοι είναι αρχαίοι, σήμερα είναι περισσότερο δημοφιλείς από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας, εμφανιζόμενοι στα «παιχνίδια ρόλων» (role playing games) και σε δημοφιλείς ταινίες όπως «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Γιγάντιο ΚαλαμάριΤο γιγάντιο καλαμάρι είναι το μοναδικό τέρας της λίστας των δέκα κορυφαίων τεράτων που γνωρίζουμε ότι υπάρχει στην πραγματικότητα, παρόλο που για αιώνες η ύπαρξή του ήταν συχνά φημολογούμενη. Αρχαίες ιστορίες της θάλασσας μιλούσαν για το φοβερό Κράκεν, ένα πελώριο τέρας με πολλά πλοκάμια, που αναφερόταν να επιτίθεται σε πλοία και ναυτικούς στις φουρτουνιασμένες θάλασσες.

Οι βιολόγοι τελικά επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενός αληθινού θαλάσσιου τέρατος: επρόκειτο για το μυστηριώδες γιγάντιο καλαμάρι Architeuthis. Νεκρά δείγματα περιοδικά παρασύρονται στις ανά τον κόσμο παραλίες, πιο συχνά σε νησιά των οποίων το όνομα ξεκινά με το επίθετο «Νέα»: Νέα Γη και Νέα Ζηλανδία. Το μεγαλύτερο δείγμα γιγάντιου καλαμαριού εκτιμήθηκε ότι ήταν 65 πόδια μακρύ, αλλά το τέρας παρέμενε ασύλληπτο μέχρι το 2004, όταν Ιάπωνες ζωολόγοι κινηματογράφησαν ένα γιγάντιο καλαμάρι στο βυθό για πρώτη φορά. Το πλάσμα αυτό ήταν περίπου 26 πόδια μακρύ και βρέθηκε στα 3000 πόδια κάτω από την επιφάνεια.

ChampΣυχνά αναφερόμενο ως «Το Τέρας του Loch Ness της Αμερικής», το μυστηριώδες πλάσμα της λίμνης Champlain (που συνορεύει με το Βέρμοντ, τη Νέα Υόρκη και τον Καναδά) ονομάζεται Champ. Οι περιγραφές του τέρατος διαφέρουν κατά πολύ, αλλά λέγεται ότι είναι από 10 έως 100 πόδια μακρύ, το δέρμα του σκούρο και με πολλά εξογκώματα. Το κεφάλι του υποτίθεται ότι μοιάζει με φιδιού ή σκύλου.

Μια φωτογραφία που σύμφωνα με ισχυρισμούς απεικόνιζε το τέρας, δημοσιεύτηκε στους New York Times το 1981, δίνοντας στο τέρας εθνική φήμη και θεωρήθηκε η καλύτερη απόδειξη για το Champ στην πραγματικότητα για οποιοδήποτε λιμναίο τέρας. Η ειρωνεία είναι ότι η φωτογραφία που έκανε διάσημο το Champ αποκαλύφθηκε αργότερα σε μια έρευνα του 2003 ότι απεικόνιζε σχεδόν σίγουρα ένα κούτσουρο που επέπλεε αντί ένα λιμναίο τέρας. Ενώ οι θεάσεις του Champ έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ο θρύλος παραμένει ζωντανός από την τοπική ομάδα μπάσκετ μικρότερης κατηγορίας, τους Vermont Lake Monsters.

ChupacabraΟ Μεγαλοπόδαρος (Bigfoot) παίρνει το όνομά του από τις μεγάλες πατημασιές του και το τρομερό Chupacabra είναι επίσης γνωστό για αυτό που αφήνει πίσω του: νεκρά ζώα. Αν και λέγεται ότι οι κατσίκες είναι το αγαπημένο του θήραμα (chupacabra σημαίνει «αυτός που καταβροχθίζει κατσίκες» στα Ισπανικά), έχει επίσης κατηγορηθεί για επιθέσεις σε γάτες, πρόβατα, κουνέλια, σκύλους, κοτόπουλα, πάπιες, γουρούνια και άλλα ζώα.

Οι περιγραφές του Chupacabra ποικίλουν ιδιαίτερα, αλλά πολλές μαρτυρίες υποδεικνύουν ότι το πλάσμα αυτό έχει ύψος 4 με 5 πόδια. Έχει κοντά αλλά δυνατά πόδια, μακριά νύχια και τρομακτικά, λαμπερά μάτια. Τα Chupacabra έγιναν πρώτη φορά ευρεώς γνωστά το 1995 στο Πουέρτο Ρίκο. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα γιατί ή πώς ξεφύτρωσε ξαφνικά το Chupacabra αλλά πολλοί Λατινοαμερικάνοι πιστεύουν ότι είναι το ανίερο αποτέλεσμα μυστικών πειραμάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις ζούγκλες του Πουέρτο Ρίκο.

Βρέθηκε στο απόγειό του για περίπου 5 χρόνια, όταν αναφερόταν ευρέως στο Μεξικό, στη Χιλή, στη Νικαράγουα, στην Ισπανία, στην Αργεντινή και στη Φλόριντα σχεδόν αποκλειστικά σε ισπανόφωνες περιοχές. Μολονότι από τους περισσότερους θεωρείται μύθος, το Chupacabra αναφέρεται στις ΗΠΑ, κυρίως στο Τέξας και στο Νέο Μεξικό.

ΣειρήνεςΜακρινά ξαδέρφια της γοργόνας (με λαογραφικούς όρους τέλος πάντων), οι σειρήνες ήταν όμορφες, γοητευτικές γυναίκες που κατοικούσαν κοντά σε βραχώδεις γκρεμούς και τραγουδούσαν στους διερχόμενους ναυτικούς. Σύμφωνα με θρύλους, οι δύσμοιροι ναυτικοί θα σαγηνεύονταν από το τραγούδι των Σειρήνων, ακολουθώντας την γλυκιά μελωδία ως το θάνατό τους, αφού τα καράβια τους συντρίβονταν στην βραχώδη ακτή.

Πρόκειται για μία αρχαία ηθικολογική ιστορία για τα κακά των γυναικών, αλλά δεν ήταν όλες οι Σειρήνες τόσο ελκυστικές. Άλλες περιγραφές απεικονίζουν τις Σειρήνες ως πλάσματα μισά πουλιά – μισά γυναίκες που θα σαγήνευαν τους ταξιδιώτες μέχρι τον αφανισμό τους χρησιμοποιώντας άρπα αντί για τη φωνή τους. Στον ελληνικό μύθο ο Οδυσσέας απέφυγε τον κίνδυνο των Σειρήνων βάζοντας του άνδρες του να βουλώσουν τ” αυτιά τους με κερί, αν και στη σημερινή εποχή οι γιατροί συστήνουν μαλακές αφρώδεις ωτοασπίδες για τους ναυτικούς που μπορεί να συναντήσουν αυτά τα επικίνδυνα τέρατα.

Τέρας του Λοχ ΝεςΚαμία λίστα τεράτων δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς το ζωάκι που λέγεται ότι κατοικεί στη λίμνη Λοχ Νες της Σκωτίας. Ενώ η Nessie είναι το πιο διάσημο λιμναίο τέρας του κόσμου, οπωσδήποτε δεν είναι το μοναδικό. Στην πραγματικότητα υπάρχουν εκατοντάδες (μερικοί μετρούν χιλιάδες) λίμνες στην Υδρόγειο, για τις οποίες αναφέρεται ότι φιλοξενούν τέρατα.

Η πιο πρώιμη αναφορά αυτόπτη μάρτυρα για το τέρας του Λοχ Νες χρονολογείται μόλις το Μάιο του 1933. Από τότε, το τέρας πραγματικό ή όχι- αποτέλεσε ένα μείζον τουριστικό δώρο για την πόλη Ινβερνές και τις άλλες πόλεις κατά μήκος της λίμνης. Στη λίμνη Λοχ Νες έχουν πραγματοποιηθεί επαναλαμβανόμενες έρευνες για περισσότερο από 70 χρόνια, προσπαθώντας να επιβεβαιώσουν τις περιστασιακές θεάσεις, φωτογραφίες και βίντεο.

Το 2003, μια ομάδα από το BBC «όργωσε» την λίμνη χρησιμοποιώντας 600 ξεχωριστές ηχητικές δέσμες και δορυφορική πλοήγηση. Δεν βρήκαν καθόλου τέρατα. Ακόμα το ενδιαφέρον του κόσμου για τη Nessie παραμένει υψηλό: ένα φιλμ σχετικά με το τέρας προβλήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων και απέφερε κέρδος 2.4 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΛυκάνθρωποιΟ τρομακτικός λυκάνθρωπος είναι ένα γοητευτικό μίγμα ανθρώπου και κτήνους. Μερικοί πιστεύουν ότι ένας λυκάνθρωπος τρομοκράτησε τη γαλλική ύπαιθρο το 1765 όταν ένα παράξενο πλάσμα που έμοιαζε με λύκο σκότωσε πολλούς χωρικούς. Η φανταστική ιστορία απεικονίστηκε στην ταινία «Η Αδελφότητα των Λύκων».

Ο λυκάνθρωπος είναι μία μόνο παραλλαγή λυκανθρωπίας, της αρχαίας πεποίθησης ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να μεταμορφωθούν σε ζώα, είτε με τη θέλησή τους, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή στην πανσέληνο. Μάγισσες και βαμπίρ για παράδειγμα λέγεται ότι μεταμορφώνονται σε γάτες, νυχτερίδες και λύκους κατά περίπτωση. Παρόλο που η προέλευση των λυκανθρώπων είναι ασαφής, μια ασυνήθιστη αρρώστια που δημιουργεί υπερβολικά τριχωτό σώμα (ονομάζεται «υπερτρίχωση») μπορεί να έχει συμβάλλει στην πίστη στους λυκανθρώπους. Στην πραγματικότητα, θεατρίνοι των τσίρκων με την εν λόγω αρρώστια παρουσιάζονταν κάποτε ως λυκάνθρωποι.

Η σύνδεση με την πανσέληνο πιθανώς δημιουργήθηκε από την τάση των λύκων και των σκύλων να ουρλιάζουν στο φεγγάρι, αλλά οι ιστορίες για ασημένιες σφαίρες εμφανίστηκαν πολύ αργότερα.

ΒρικόλακεςΕδώ και έναν αιώνα αφότου ο Bram Stoker διαμόρφωσε τον δικό του χαρακτήρα του Δράκουλα από τον Ρουμάνο εθνικό ήρωα Vlad Tepes, το ενδιαφέρον για τους βρικόλακες δεν υπήρξε μεγαλύτερο. Από τον Δράκουλα στις ταινίες του «Blade», από τα μυθιστορήματα της Anne Rice στην «Buffy την σφαγέα των βαμπίρ», κανένα τέρας δεν αιχμαλώτισε την φαντασία του κόσμου όπως το έχουν κάνει οι βρικόλακες.

Αισθησιακή και τρομακτική ταυτόχρονα, η γοητεία των βρικολάκων έχει εμπνεύσει μια ακμάζουσα γοτθική υποκουλτούρα. Παρά τις ισχυρές ενδείξεις ότι οι βρικόλακες είναι φανταστικά πλάσματα, μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ακόμα κι ότι είναι βρικόλακες οι ίδιοι διεξάγοντας αποκρυφιστικά τελετουργικά και πίνοντας αίμα από εθελοντές δότες. Ας ελπίσουμε να εμφανιστούν για την αιμοδοσία!

ΜεγαλοπόδαροςΟ Μεγαλοπόδαρος είναι φυσικά το τέρας της παγκόσμιας σκηνής, έχοντας δώσει το όνομά του σε πίτσες και αγωνιστικά οχήματα 4×4. Ο Μεγαλοπόδαρος είναι γνωστός όχι για αυτό που είναι (αφού κανένας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι είναι ή αν υπάρχει), αλλά απ” αυτό που υποτίθεται ότι αφήνει πίσω του: μεγάλες πατημασιές.

Το υψηλό προφίλ του Μεγαλοπόδαρου οφείλεται κυρίως σ” ένα σύντομο φιλμ γυρισμένο το 1967 στο Bluff Creek της Καλιφόρνια. Αυτή είναι η κλασική τηλεοπτική προβολή του Μεγαλοπόδαρου, δείχνοντας ένα τριχωτό πλάσμα στο μέγεθος ανθρώπου να περπατάει προς ένα ξέφωτο. Το φιλμ ποτέ δεν αποδείχτηκε αυθεντικό και πολλοί υποπτεύονται ότι είναι απάτη. Είναι επίσης παράξενο που το εν λόγω φιλμ παραμένει το καλύτερο τεκμήριο για τον Μεγαλοπόδαρο μετά από 40 χρόνια, παρά το γεγονός ότι οι σύγχρονες βιντεοκάμερες είναι καλύτερες, φτηνότερες και βρίσκονται σε περισσότερα χέρια απ” ότι στο παρελθόν.

Σίγουρα αν δεν ήταν απάτη κάποιος θα είχε γυρίσει ένα φιλμ εξίσου καλό ή καλύτερο από τότε. Ίσως το πιο εντυπωσιακό χάρισμα του Μεγαλοπόδαρου είναι να μην αφήνει καμία ισχυρή ένδειξη της ύπαρξής του. Δεν έχουν βρεθεί ποτέ δόντια ή κόκαλα ούτε ζωντανοί ή νεκροί Μεγαλοπόδαροι. Κατά μία εκτίμηση θα έπρεπε να υπάρχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες Μεγαλοπόδαροι στη Βόρεια Αμερική, ωστόσο ούτε ένας δεν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, κανένας δεν πυροβολήθηκε από κυνηγό ούτε βρέθηκε νεκρός από πεζοπόρο.
http://www.tampouloukia.gr
 
Widget by: Share-Tricks.Info
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger